Banner 10Tips Bilferie 1200X400

Sådan bør du tjekke din bil før ferien

1. Kontroller dine dæk 

Kontroller at alle dæk (inklusive reservehjul / dækreperations-kit) ikke er beskadiget. Kontroller også, at dæktrykket er på det anbefalede niveau og at slidbanen som minimum på 1,6 mm som er mindste lov-krav. Det anbefales at møsterdybden er minimum 3,0 mm for at undgå akvaplaning. 

2. Sådan tjekker du, at din motor ikke overophedes 

Kontroller motorens kølesystem for at undgå overophedning. Sørg for, at dit kølevæsketank er fyldt helt op, og kontroller kølevæskeslangerne, inden du tager afsted på en lang rejse. For mere information kontakt Bil & Co. 

3. Kontroller bilen for olie 

Kontroller jævnligt din bils olieniveau. Er det ved at være tid til at fylde olie på din bil, så gør det før ferien. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal bruge, kan du altid spørge dit Bil & Co værksted. Her kan du også købe top-op olie til af have med på ferieturen. 

4. Kontroller din aircondition/klimaanlæg  

Kontroller bilens aircondition/klimaanlæg, inden du rejser. Hold hånden tæt på luftåbningerne og føl luften der kommer ud. Hvis det er en uafbrudt strøm af kold luft ved samme temperatur, så er din klimaanlæg sandsynligvis i god stand. 

5. Sådan pakker du din bil til ferien  

Sørg for, at tunge genstande opbevares i bagagerummet bag bagsædet. Hvis du har brug for mere plads, kan du med fordel bruge en bagageboks. Medbringer du kæledyr på ferien skal du sørge for, at dit hundegitter er installeret korrekt.

Andre nyttige tips til ferien

6. Sådan forbedrer du dit udsyn på rejsen 

Sørg for, at din sprinklervæskebeholder er fyldt op. Brug en sprinklervæske af høj kvalitet, som sikrer at din forrude er helt ren. Hvis dine viskere tværer urenheder rundt i stedet for at viske ruden ren, så kontroller at de ikke er gået i stykker. Brug solbriller, hvis der er for meget lys og helst solbriller med gradueret farvetone eller polariserede linser, for at reducere blænding og forbedre dit udsyn. 

7. Tips til lange ture 

Husk at holde pause, når du er på lange køretimer. For at holde din opmærksomhed helt i top, så hav en snack i bilen og drik masser af vand for ikke at dehydrere. Hold dig vågen ved at underholde dig selv med musik eller dine favoritprogrammer via Bluetooth® radioen. 

8. Sådan holder du bilen kølig i sommervarmen 

Forsøg altid at parkere din bil under et træ eller i skyggen af en bygning. Når du starter bilen, så åben vinduerne eller tænd for klimanlægget i nogle minutter, før du kører. Helt ultimativt kan du dække forruden med et termisk betræk, som reducerer solens stærke lys i at trænge ind i bilen. 

9. Sådan klarer dine børn den lange køretur 

Dine børn skal være sikkert fastspændt i bilen i autoriserede barnestole. Fortæl dem om rejsen, så de glæder sig. Lad dem følge med på navigationen, så de hele tiden ved, hvor I er. Medbring en tablet eller en anden multimedie-enhed, så de kan se film, spille eller høre musik på farten. Glem ikke batterier og høretelefoner. Bøger, tegneseriehæfter og tegneting er også altid gode. Lidt større børn kan have glæde af spil som Yatzy, UNO og almindelige spillekort. 

Husk snacks og vand og efterlad aldrig børn og dyr alene i en varm bil. 

10. Hvis uheldet skulle ske 

Før du kører er det en god ide at tjekke de lovkrav der findes omkring sikkerhedsregler i de forskellige lande. Kontroller, at du har advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle passagerer i bilen. Dine forsikringspapirer skal være i orden.

Husk - du får 1 års gratis vejhjælp i 48 europæiske lande, når du får din Toyota serviceret på et Bil & Co værksted.

Læs om Toyota Vejhjælp HER.