Corolla Cross – Ny SUV, kommer den mon til Danmark?

Ny kompakt SUV fra Toyota bliver nu introduceret i Thailand, og udvider dermed Toyotas SUV sortiment med en bil imellem den kommende Yaris Cross og RAV4.

En rummelig kabine med god plads til 5 personer, med nem ind og udgang, og et stort bagagerum på 487 liter.

Corolla-serien har siden dens lancering i 1966 solgt over 48 millioner eksemplarer i mere end 150 lande og regioner rundt om i verden. Corolla kom i 2019 tilbage på verdensmarkedet i en splinterny udgave, som var klar til fremtiden med splinterny teknologi og platform, som er klar til fremtiden. Toyota har 2020 valgt at lancere en splinterny Corolla Cross til den stigende voksende Corolla-serie. Bilen bliver i første omgang lanceret i Thailand, men Toyota kalder allerede nu bilen for en "World model", hvilken kan betyde at bilen på et tidspunkt kan blive lanceret i Danmark hvis markedet og forbrugeren passer til det. 

Den nye Corolla Cross er bygget på TNGA-platformen (GA-C), dette er en del af den samme platform, som den nye Yaris 2020 kan bryste sig af.  TNGA platformen (GA-C) har gjort det muligt for Corolla Cross, at opnå ydeevne af høj kvalitet, kørekomfort og enestående stilhed. Ud over sin ekstraordinære komfort giver Corolla Cross en rummelig kabine, nem ind-og udstigning , klasseledende bagagerumsplads der er velegnet til alle scenarier, samt Toyotas højeste sikkerhedsudstyr. På denne måde indser den nye model komfort, brugbarhed og ro i sindet for kunderne.

Da "Corolla møder SUV er nøglesætningen for udviklingen af ​​Corolla Cross, blev modellen designet som en helt ny type SUV, der kombinerer værdig stabilitet udvendigt og brugbarhed på en måde, der overgår kundens forventninger. 

Specifikationer:
  • Corolla Cross er bygget på TNGA platformen (GA-C) Toyota New Global Architecture.
  • Længde: 4,460 mm
  • Bredde: 1,825 mm
  • Højde: 1,620 mm
  • Akselafstand:2,640 mm
  • Forhjulstræk

Modellen er ifølge Toyota en ”World model” og vil blive solgt i en række lande fremover.
Det bliver spændende at se om Toyota vælger at introducere Corolla Cross i Europa og Danmark, hvor den vil passe perfekt i det stigende SUV marked.

Læs pressemeddelelsen her: Corolla Meets SUV – Toyota Global Newsroom

1/1

Af Caroline Laisbo, Caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.