Ny sportsvogn fra Toyota, GR 86

Ny kraftig 2.4-liters benzinmotor og forbedrede aerodynamiske egenskaber, velkommen til Toyota GR 86

Caroline Laisbo, 06-04-2021

Efter at Toyota GT86 er udgået fra Toyotas modelprogram, overrasker koncernen med endnu et søster samarbejde med Subaru og byder velkommen til efterfølgeren, Toyota GR 86.  

Den nye GR 86 fortsætter hvor GT86 sluttede, men bibeholder den samme grundingrediens, køreglæde. Den nye GR 86 byder på en helt ny kraftig langsliggende 2.4-liters benzinmotor med fire cylindre og ca. 230 hestekræfter. Motoren kommer til at yde en del mere end forhenværende, faktisk hele 45 Nm mod den tidligere model, hvilket giver den nye bil 250 Nm mod tidligere 205 Nm. Bilen beholder et utroligt lavt tyngdepunkt ved at mål og dimensioner er stort set identiske med forhenværende model. 

Den nye GR 86 byder dog på et endnu stivere karrosseri, som forbedrer køreegenskaberne markant og gør sportsvognen mere agil.  Udover det har bilen fået nye funktionelle aerodynamiske elementer, som er med til at give klassens bedste stabilitet og køreegenskaber. Disse elementer er blandt andet ændringer og optimeringer af de forreste luftkanaler, samt sidepanelerne. Ændringerne bygger på modellens deltagelse i forskellige motorsportsløb, som har givet en del erfaring til forbedringer.

Den nye Toyota GR 86's priser, specifikationer og yderligere information følger senere på året. 

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. Kilde: Toyota Pressemeddelelse
1/1