Så er der kommet priser på brintbilen, Toyota Mirai

Den nye Mirai renser luften under kørslen og udleder kun rent vand og nu kan den købes i Danmark fra 499.990 kr.

Caroline Laisbo, 25/02/2021

Den nye generation af Toyota Mirai har aldrig været mere banebrydende inden for Hybrid, teknologi og komfort. 

Den nye Mirai kommer med en 30% øget rækkevidde i forhold til første generation. Det er sket med en mere kompakt og effektiv brændselscellestak, som sammen med en øget kapacitet i bilens brinttanke fra 4,6 til 5,6 kg har øget rækkevidden til 650 km. Den mere kompakte brændselscelle er flyttet fra forsæderne frem i bilens motorrum, og det gør at der er kommet mere plads til passagerne, samtidig med at tyngdepunktet er blevet lavere med den virkning at bilens styreevner og køreegenskaber er markant forbedret.  Den nye Mirai kommer også med en kemisk luftrenser der fjerner skadelige, forurenende stoffer, såsom svovldioxid og nitrogenoxid. Hvert år indånder en voksen person ca. 4.730.400 liter luft. For hver 10.000 kilometer renser Mirai den samme mængde luft. 

Den nye Mirai kommer til at starte fra 499.990 kr fra en højt udstyret H3 variant.

Har fået samme platform som Lexus LS

Den nye Mirai har fået et nyt luksuriøst design, alt sammen bygget på samme nye platform som Lexus LS. Det betyder også at Mirai er blevet en del større. Mirai er med sine næsten 5 meter blevet 85 mm længere end første generation. Bilen har fået en mere rummelig og større kabine ved at øge længden på akselafstanden til 140 mm og gøre den 70 mm i bredere i bredden. Udover det er Mirai også blevet meget mere støjsvag. 

Det er ikke kun en luksuriøs platform Mirai har fået. Udstyrsvarianter byder på luksus og komfort i premium-klassen. Bilen kan fås i tre udstyrsvarianter og starter på H3, som byder på blandt andet: 19'' alufælge, adaptiv fartpilot med kurveregistrering, en 12,3'' multimedie touchskærm med satellitbaseret navigation, JBL-lydanlæg med 14 højtalere, fjernstyret klimaanlæg og et kemisk luftfilter som renser luften. Og det er kun starten! Går du op i de højere udstyrsvarianter er der blandt andet 360 graders panoramavisning (Executive) og Toyota Teammate fuldautomatisk parkeringssystem (H4).   

1/1
Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. 
Kilde: http://presse.toyota.dk/home?item=915