Yaris scorer 5 stjerner i NCAP sikkerhedstest 

Der er 5 ud af 5 stjerner til den nye Toyota Yaris, der som den første bil er blevet testet efter Euro NCAP‘s nye skrappe krav.

Den nye Toyota Yaris har som den første bil været igennem den nye strengere NCAP 2020 sikkerhedstest. Euro NCAP strammer hvert år kravene til at opnå de maksimale fem stjerner, og det har derfor i 2020 aldrig været sværere at score  de eftertragtede fem stjerner. Alligevel lykkedes det for Toyotas nye stjerne. 

Det imponerende resultat, er en kombination af den nye platform, en ekstra airbag mellem forsæderne, samt i den seneste generation af Toyota Safety Sense 2.5, der er standard i alle udgaver af Yaris. 

Den nye Yaris scorer 86 procent i voksensikkerhed, 81 procent i børnesikkerhed, 78 procent i fodgængersikkerhed og 85 procent i sikkerhedssystemer. Euro NCAP fremhæver især Yaris resultater i sidekollissionstesten og pæletesten samt den gode beskyttelse imod piskesmæld ved påkørsel bagfra. Den høje sikkerhed for børn i bilen understreges i selve crashtesten, hvor Yaris scorer 23 af i alt 24 point.

Stivere karrosseri beskytter ved kollision

Yaris bygget på en helt nyudviklet platform, hvor det har været muligt at tilpasse platformsstrukturen på en måde, der har gjort karosseriet stivere. Det er med til at reducere den potentielle skade på og deformation af selve kabinen i tilfælde af en kollission. Samtidig er lastdelen på den nye Yaris designet til at kunne absorbere endnu mere energi. Alt sammen medvirker til en øget sikkerhed for både fører og passagerer.

Ny ottende airbag forhindre sammenstød

I den nye Yaris er der kommer et ottende og ekstra airbag, som er blevet placeret mellem forsæderne. Denne airbag forhindre yderligerer, at fører og forsædepassagerer støder hovederne sammen i tilfælde af en sidekollision, mens også et par særligt designede gardinairbags ved bagsædet tager hensyn til eventuelle børn. 

Toyota Safety Sense 2.5 er standard 

En helt ny og for klassen unik sikkerhedsfeature i den nye Yaris er en særlig vejkrydsassistent, der er i stand til at advare og automatisk nødbremse bilen, hvis man i et vejkryds overser en fodgænger ved et højresving eller en fodgænger eller modkørende bil ved et venstresving.

Vejkrydsassistenten er en del af den omfattende, seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense 2.5, der er standard i alle udgaver af den nye Yaris. Sikkerhedspakken rummer udover den unikke vejkrydsassistent også bl.a. en automatisk nødbremse, der automatisk nødbremser for biler, fodgængere og cyklister og virker op til bilens tophastighed; en aktiv vognbaneassistent, som hjælper med at holde bilen inden for stregerne på vejen; en vejskilteassistent, der ved hjælp af et kamera i forruden aflæser vejskilte på ruten og viser dem i et farvedisplay foran føreren, samt en adaptiv fartpilot, der sørger for at holde afstand til den forankørende, og som også fungerer ved køkørsel.

Læs FDMs artikel om topkarakter til den nye Yaris

Læs Biltorvets artikel "Ny Yaris skinner i skærpet crashtest"

1/1

Pressemeddelse på Toyota.dk

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.