Tjek bilens bremser

At sikre, at din bils bremser fungerer som de skal, er afgørende for både sikkerheden og køreoplevelsen. Uanset om det er en rutinemæssig kontrol, eller du har bemærket unaturlige lyde eller adfærd under kørslen, så er det vigtigt at tjekke bilens bremser regelmæssigt. Et velfungerende bremsesystem bidrager til tryghed på vejen, reducerer risikoen for ulykker og sikrer optimal præstation for din bil.

Her er 7 tegn på at bilen skal på værksted

  1. Larmer bremserne, når du drejer bilen, så kan det være tegn på at bremsekaliberen ikke sidder korrekt

  2. Trækker bilen til siden, når du bremser, kan det skyldes, at bremseklodserne er slidt skæve.

  3. Kommer der en skurrende lyde, når du bremser. Det kan skyldes en smule rust, der er dannet hvis bilen har holdt stille. Den slides af ved opbremsning, så hvis lyden hurtig forsvinder, skal du ikke frygte noget. Men.. fortsætter den skurrende lyde, skal du kigge forbi et af vores værksteder.

  4. 'Blød pedal' - det vil sige bremsepedalen næsten rører gulvet, før bremserne virker. Kan pedalen trædes i bund, mangler der bremsevæske - du skal hurtigst muligt på værksted. Tommelfingerregel: Bremsepedalen må kun kunne trædes halvt ned.

  5. Bremsepedalen må ikke synke, når pedalen holdes nedtrådt. Det kan betyde, at der er en utæthed i bremsesystemet og bremsevæsken kan sive ud.

  6. 'Hård pedal' - det vil sige at pedalen er hård at træde ned. Er det tilfældet kan det være bremseforstærkeren, der er gået. Det er den, der hjælper dig med at bremse. Er den deffekt skal du bruge mange flere kræfter på, at træde pedalen ned.

  7. Pedalen vibrerer under normal opbremsning. Det kan skyldes, at ABS ringen er rustet eller knækket. Kig forbi vores værksted, så skifter vi den.   

Bil & Co reparerer ALLE bilmærker

Du finder et Bil & Co værksted i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, og du altid velkommen til at kigge forbi. Du kan også kontakte os på tlf. 7453 3000 eller online i formularen herunder, så giver vi gerne et uforpligtende tilbud på at lave bilens bremser.

 

Skriv "Bremser" i kommentarfeltet

Jeg giver hermed Bil & Co tilladelse til at sende mig nyhedsbreve på e-mail, med nyheder, kampagner, events og tilbud omkring bilsalg, værksted og produkter. Jeg kan til enhver tid afmelde mig listen på et link i e-mail nyhedsbrevet.