Hvorfor skifte til sommerdæk?

Du tænker måske, at det er nemmere at lade vinterdækkene sidde på, men det er ikke et klogt valg i forhold til din sikkerhed. Vinterdækkene kan ikke tåle de høje temperaturer, vi har om sommeren. De bliver bløde, hvilket forringer bremseevnen kraftigt og slider dækkene. Langt de fleste sommerdæk på markedet er lavet af fuldsyntetiske gummiblandinger, der er energibesparende at køre på om sommeren, og så er de beregnet til at klare høje temperaturer og sol.

Vinterdæk slides 20% hurtigere om sommeren

Derfor er det en rigtig god idé at skifte til sommerdæk, også selvom du ikke kører særlig meget. Herudover er det vigtigt, at du har fuld tillid til dit dæk, hvis du skal føle dig tryg. Dækkene er den eneste kontakt din bil har med vejen, og kontaktfladen er på størrelse med fire håndflader. Disse områder har ansvar for din kontrol over bilen, når du drejer, bremser og accelererer. De fleste dæk på markedet klarer sig fint på en tør vej, er det i det våde føre, de bliver sat på prøve!

Skal du have nye dæk?

Selv hvis dine dæk ikke har kørt langt, og stadig har god mønsterdybde, så kan det godt være, at det er tid til et nyt sæt. Der er ikke nogle regler for, hvor gamle dæk må være, men som dæk ældes forringes deres egenskaber. Tjek dine dæk på disse 3 punkter:

 • Er gummiet blevet mørt?
 • Er der tilstrækkelig mønsterdybde? (Loven siger min. 1,6 mm, vi anbefaler 3 mm)
 • Er der synlige dækskader?

Er du i tvivl om, om dine dæk stadig er sikre, så kom forbi Bil & Co, så hjælper vi dig videre.

  

Hjulskift & opbevaring

 • Komplet montering
 • Kontrol af dæktryk
 • Kodning af dæktrykssensor
 • Korrekt opbevaring på vores dækhotel

Hjulskift & opbevaring - kr. 449,- pr. skift.

 

SOMMERDÆK & HELÅRSDÆK til super skarpe priser!

Ring til 7453 3000 eller skriv til info@bilogco.dk for at få et tilbud på sommerdæk eller helårsdæk.

PRISMATCH* på dine nye dæk

Finder du indenfor 14 dage efter købet dine dæk billigere et andet sted, så udbetaler vi differencen mod forevisning af dokumentation.

*Prismatch gælder ikke ved skaffevarer, internetbaseret virksomheder, kø- og åbningstilbud, samt dæk fra Continental.

Kontakt værkstedet på 7453 3000 for at høre mere.

   

   Tips til dine dæk     

Vælg det rigtige dæk

Gå ikke på kompromis, når du vælger dæk til din bil, da de er afgørende for din og passagernes sikkerhed. Dækkene er bilens eneste kontakt med vejbanen og ved hårde opbremsningen, kørsel i vådt eller glat føre, kan slidte og dårlige dæk betyde bilen forlader vejbanen.

Hos Bil & Co går vi ikke på kompromis med kvaliteten

Som på så mange andre punkter, så går vi ikke på kompromis med kvaliteten, når vi vælger dækleverandør. Hos Bil & Co sælger vi mange dæk fra bl.a. Bridgestone og Firestone, men har du andre ønsker, så kan vi i langt de fleste tilfælde skaffe det hjem.

 

Det korrekte dæktryk har stor betydning

Kører du med forkert dæktryk, så reduceres vejgrebet, hvilket har stor betydning for, hvordan du kan styre og bremse bilen. Forkert dæktryk giver desuden øget og ujævn slidtage på dækkene, så dækkenes levetid forringes. Din brændstoføkonomi vil også blive forbedret, så der er god grund til at kontrollere dæktryk!

Hvad er det rigtige dæktryk?

Det afhænger af model, men du finder det i bilens instruktionsbog eller på indersiden af bilens dørstolpe. Det mest korrekte lufttryk i dækket, måles når dækkene er kolde. Måles det på varme dæk, skal det være 0,3 bar højere end anbefalet. Få gode råd og vejledning hos dit Bil & Co værksted.

  

Tager du dækkene med hjem? 

Uanset om du lader os passe på dine hjul, eller om du tager dem med hjem, så er det vigtigt, at de bliver opbevaret korrekt. 

Gode råd om korrekt opbevaring af dine hjul & dæk:

 • Hjulene skal opbevares i et køligt, tørt og helst mørkt rum
 • Sommerdæk må ikke opbevares i et fugtigt rum og vinterdæk skal ikke opbevares i varmt rum
 • Når du opbevarer dine hjul (dæk og fælg) skal de opbevares stablet i højden eller hængende
 • Dæk uden fælge skal opbevares stående på række - vi anbefaler at du vender dem rundt i løbet af sæsonen
 • Kontroller altid mønsterdybde på dine dæk og om du sidder noget fast i dækket. Hos Bil & Co anbefaler vi mindst 3 mm mønster - (loven forskriver mindst 1,6 mm)

Sådan opbevarer du selv dine hjul og dæk

Korrekt opbevaring af dine hjul:

Dine hjul (dæk og fælge), har bedst af at blive opbevaret enten hængende, eller stablet ovenpå hinanden. På denne måde undgår du, at hjulene bliver skæve. 

      

    

Korrekt opbevaring af dine dæk: 

Dine dæk har bedst af at stå oprejst. Roter dine dæk løbende, så de ikke får flade punkter.