Den populære Toyota Highlander lanceres i Danmark

Der er endnu en lækker Hybrid-SUV på vej fra Toyota, nemlig Toyota Highlander! Det er Toyotas største SUV hybridbil med plads til syv personer! 

OPDATERING 20/05-2021: Vi har fået besked om at Highlander ikke bliver introduceret i Danmark, samt de øvrige nordiske lande i denne omgang! Vi håber på at det bliver genovervejet på et tidspunkt! 

SUV-bølgen har i lang tid været yderst populær i USA, hvor en højere siddeposition, bedre frihøjde og bedre udsyn har gjort Toyota Highlander særdeles attraktiv.  I den seneste tid har også SUV-bølget taget Danmark med storm. Den stadig stigende interesse på markedet, gør at Toyota nu vælger at lancere deres største SUV hybridbil, Highlander, i Europa – herunder også i Danmark. 

Den nye Highlander bliver bygget på en ny TNGA-baseret K-platform, som danner fundamentet for den lidt mindre Toyota RAV4. K-platformen medfører højere komfort, bedre køreegenskaber og større sikkerhed. Den nye Highlander vil komme med det samme intelligente firehjulstræk, som vi kommer til at se i den nye RAV4 Plug-in Hybrid. Samt med muligheden for at trække en påhængsvogn på op til 2.000 kg! 

En yderst effektiv 2.5-liters benzinmotor med to separate elmotorer både ved forhjulene og baghjulene, yder en utrolig kraft på hele 244 hestekræfter og de foreløbige, men endnu ikke endeligt typegodkendte forbrugstal, ligger på gennemsnitligt 15,2 km/l ved blandet kørsel og med en CO2-udledning på 146 g/km efter den nyeste og mere retvisende WLTP-målemetode. Dermed udmærker den enorme SUV sig brændstoføkonomisk som klasseledende blandt modeller, der ikke skal lades op med ladestik. 

Den nye Highlander er skabt til at imødekomme kravet om en både praktisk, holdbar og rummelig syv-personers SUV med et højt komfortniveau og en luksuriøs oplevelse for alle passagerer. Sæderækken kan blandt andet justeres med hele 180 mm, som sikrer rig plads for selv voksne passagerer på tredje sæderække, og som sikre en let ind- og udstigning. 

Bagagerummet rummer hele 658 liter og har yderligere plads til opbevaring under gulvet. Bagklappen er eldrevet og kan åbnes med et let vip med foden under bagkofangeren, ligesom begge bagsæderækker kan lægges ned og danne et helt fladt bagagerumsgulv med hele 1.909 liters plads! 

Masser af udstyr og fuldstændig ro i kabinen! 

Den nye Toyota Highlander vil komme med en lækker 12,3 '' stor multimedieskærm med satellitnavigation, Apple Carplay og Android Auto. I forruden får føreren den optimale visning af køreinformation med et head-up display i farver. Endvidere er der trådløs opladning af smartphone, indbygget sædeventilation og et kamerabaseret digitalt bakspejl.

Den nye Highlander kommer med den nyeste sikkerhedsteknologi, med Toyotas anden generation af deres Toyota Safety Sense, som byder på en række af aktive sikkerhedsteknologier bl.a. automatisk nødbremse med aktiv styreassistent og med registrering af biler og fodgængere både dag og nat samt af cyklister om dagen. Derudover virker den adaptive fartpilot med køfunktion allerede fra 0 km/t. og op til bilens maksimale hastighed på 180 km/t., mens vejskiltegenkendelse, vognbaneassistent og automatisk op- og nedblænding af fjernlys også øger sikkerheden bag rattet.

Den nye Highlander får en mærkbar stilhed i kabinen, med en særlig akustisk støjdreducerende forrrude og forreste sideruder samt ekstra lydisolering i taget, bag instrumentbordet, under gulvet, i hjulkasserne og i bagagerummet. Så selv når den kraftige benzinmotor træder til og hjælper med at drive bilen, høres det stort set ikke.

Toyota introducerer Highlander Hybrid i Europa – herunder også i Danmark – i begyndelsen af 2021, hvor også priserne vil blive offentliggjort. OBS. forsinkelser på den nye Highlander 

1/1

Læs mere på Toyota.dk 

______________________________

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.