Tandremsskifte

Hvad er en tandrem?

En tandrem - også kendt som knastakselrem, er en meget vigtig komponent i en bils motor. Normalt er den lavet af gummi og har "tænder" på indersiden. Tandremmen er afgørende for motorens korrekte drift, da den sikrer, at ventilerne åbnes og lukkes præcist på det rigtige tidspunkt, mens stemplerne bevæger sig i cylindrene. Dette tillader den rigtige indtagelse af brændstof og luft samt udstødning af uforbrændt gas. Hvis tandremmen svigter, kan ventilerne og stemplerne komme i kontakt, hvilket kan medføre alvorlig motorskade.

Hvorfor er tandremsskifte vigtigt?

Tandremmen er hjertet i din bils motor, og dens funktion er at synkronisere krumtapakslen og knastakslen. Over tid slides tandremmen, og hvis den svigter, kan det medføre alvorlig motorskade og dermed og kostbare motor reparationer. Derfor er det vigtigt at overveje tidspunkterne for tandremsskift omhyggeligt.

Hvornår er det tid til udskiftning af tandrem?

Hvornår det er tid til tandremsskifte varierer afhængigt af bilmærke, model, og motorens specifikationer. Det kan variere meget, men det fremgår altid af bilens servicebog og typisk hver 60.000 til 160.000 km. Til tider kan bilfabrikanten ændre tidspunktet, så udskiftning er tidligere end anført i servicebogen. Er du i tvivl eller har du brug for vejledning så lad os hjælpe dig. Ellers har vi samlet lidt hyppige spørgsmål vedr. tandremme

Hos Bil & Co sørger vi for tandremsskifte på alle bilmærker - altid med samme professionalisme og efter bilens anvisninger. Du kan altid få et uforpligtende tilbud. Vi har værksteder i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg og alle vores teknikere bliver løbende uddannet.

Du kan altid kontakte værkstedet på tlf. 7453 3000

Hyppige spørgsmål om tandrem og tandremsskifte

Hvorfor skal tandremmen udskiftes? Tandremmen bliver slidt over tid "tænderne" kan knække eller miste fleksibilitet. Udskiftning sikrer, at motoren fortsat fungerer som den skal.
Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til at udskifte tandremmen? Det bedste er at følge bilproducentens vedligeholdelsesplan, men hvis der er synlige revner, støj eller vibrationer fra tandremmen, så er det et tegn på, den er ved at være slidt. 
Hvad sker der, hvis tandremmen brister? Hvis tandremmen brister under kørsel, kan ventilerne og stemplerne komme i kontakt, hvilket kan skade motoren alvorligt og føre til dyre reparationer.
Hvad er forskellen mellem en tandrem og en kæde? Nogle biler bruger tandkæder i stedet for tandremme. Kæder er normalt mere holdbare, men de kræver også mere regelmæssig vedligeholdelse og kan være dyrere at reparere, hvis de går i stykker.
Kan jeg udskifte tandremmen selv? Udskiftning af tandremmen kræver ofte specialværktøj og ekspertise, så vi anbefaler at du kigger forbi et vores værksteder, såfremt du er i tvivl om din bil skal have et tandremsskifte

Bestil tid til Udskiftning af tandrem via formularen nedenfor. Skriv "Udskiftning af tandrem" i kommentarfeltet

Jeg giver hermed Bil & Co tilladelse til at sende mig nyhedsbreve på e-mail, med nyheder, kampagner, events og tilbud omkring bilsalg, værksted og produkter. Jeg kan til enhver tid afmelde mig listen på et link i e-mail nyhedsbrevet.