Plug-in Hybrid (PHEV)

En Plug-in Hybridbil kan køre længere på ren el og ved højere hastigheder

En Plug-in Hybridbil er en Hybridbil drevet af både en forbrændingsmotor, og en elmotor med et større genopladeligt batteri, og mulighed for opladning fra en ladestation eller stander.  
En Plug-in Hybrid vil køre på el, så snart der er nok energi på batteriet til det. Hvis der ikke er nok strøm, eller ved acceleration vil den fungere som en normal Hybrid, og skifte mellem el og brændstof. Hvis du kører både by-, lande- og lidt motorvejskørsel, er der god mulighed for at kunne køre på ren el over kortere distancer med en Plug-in Hybrid. 

En Plug-in Hybrid kan opnå lang rækkevidde på ren el ved et fuldt opladt batteri, og nå en hastighed på ren el på over 100 km/t.* Batteriet genoplades ved kørsel, og kan oplades ved en ladestation i hjemmet, eller ved en offentlig ladestander.

*Vejledende og afhænger af kørselsadfærd, bilmodel og mærke. Fælles for Hybridbilerne er at de i større omfang benytter mindre benzin, og udleder færre partikler ud i atmosfæren, og dermed mindre CO2.

Fordele og ulemper ved en Plug-in Hybrid

Fordele

  • Støjsvag
  • Kører langt på literen og på el
  • Lav grøn ejerafgift
  • Automatgear som standard
  • Ingen bekymring for at løbe tør for strøm

Ulemper

  • Kræver opladningsmuligheder for at få fordelene
  • Ikke alle biler fås med anhængertræk

Opladning af Plug-in Hybrid

Det unikke ved Plug-in Hybridbilen er at du ikke skal være bekymret for at løbe tør for strøm, du kører jo bare på brændstof. Det gør selvfølgelig at Plug-in Hybridbilen ikke er lige så brændstofeffektiv i den periode hvor du kører på ren brændstof, men det gør at du slipper for bekymringen om at lade, hvis du skal på en længere tur. Plug-in Hybrider kan både lades offentligt ved en ladestander, eller ved en ladestation ved hjemmet.