Start ferien godt

Når hele familien skal afsted på den lange køretur til feriedestinationen, er det vigtigt, at du kan stole på din bil. Det giver derfor rigtig god mening at sørge for, at bilen er i god form før man kører, så man ikke først opdage problemerne på turen. 

Her er Bil & Co's tjekliste, til din kør-selv-ferie:

 • Tjek dine dæk
  Kontroller at alle dæk, også eventuelt reservehjul, ikke er beskadiget. Tjek også dæktryk, mønsterdybde og om dine dæk er møre. Læs mere om hvordan du tjekker dine dæk her. Har du ikke et reservehjul, så sørg for at du har et helt dækreparations-kit med.

 • Tjek olie, sprinkler- og kølevæske
  Det er generelt en god idé jævnligt at tjekke om din bil har de rette mængder olie, sprinkler- og kølevæske, men det er især vigtigt før en lang køretur. Er det ved at være til til at fylde olie på din bil, så gør det før ferien. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal bruge, kan du altid spørge dit Bil & Co værksted. Her kan du også købe top-op olie til af have med på ferieturen.
  Det er også vigtigt at kontrollere motorens kølesystem så du undgår overophedning. Sørg for at din kølevæsketank er fyldt helt op, og kontroller kølevæskeslangerne, inden du tager afsted. Skal vi hjælpe med at tjekke din motor? Så ring og bestil en tid på 7453 3000.

 • Tjek din aircondition/klimaanlæg
  Inden du rejser er det smart at tjekke, om dit anlæg virker som det skal. Dufter det godt, når du tænder anlægget, og kommer der en uafbrudt strøm af luft ud af alle dysser, så virker anlægget som det skal. Er det ikke tilfældet, så kan det være, at det er tid til en rens. Læs mere om rens af dit anlæg her.

 • Pak bilen sikkert
  Når du pakker din bil, er det vigtigt at jeres bagage ikke kan rutsje rundt. Pak de store, tunge ting i bagagerummet. Har du brug for mere plads, kan du med fordel bruge en bagageboks. Hvis du har små børn eller kæledyr med, så husk også at tjekke, at børnesæder eller hundegitter er korrekt installeret. Nogle EU lande har skærpede regler ift. børnesæder, så husk at tjekke om jeres udstyr lever op til kravene. Sørg for at sikkerhedsvest, advarselstrekant og førstehjælpskit er pakket, så du kan komme til det.

 • Få en god tur
  Når du skal køre langt, så er det vigtigt at holde pauser, så man ikke døser hen. Undgå at blive træt i hovedet, ved at drikke masser af vand, og snak med de andre i bilen - her er f.eks. bil-lege rigtig gode, til at få alle med i samtalen. Eller download en god podcast, som du kan høre i bilen. 

 • Sådan klarer dine børn den lange køretur 
  Dine børn skal være sikkert fastspændt i bilen i autoriserede barnestole. Fortæl dem om rejsen, så de glæder sig. Lad dem følge med på navigationen, så de hele tiden ved, hvor I er, og lav eventuelt et kort, hvor børnene kan krydse pejlemærker af (vores hæfte har en skabelon til dette) Medbring en tablet eller en anden multimedie-enhed, så de kan se film, spille eller høre musik på farten. Glem ikke batterier eller powerbank og høretelefoner. Husk snacks og vand, og efterlad aldrig børn og dyr alene i en varm bil. 

 • Hvis uheldet skulle ske

  Før du kører er det en god ide at tjekke de lovkrav der findes omkring sikkerhedsregler i de forskellige lande. Kontroller, at du har advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle passagerer i bilen. Har du ikke allerede dette, så kan du købe et sæt med vest, advarselstrekant og førstehjælpskit hos Bil & Co. Hav styr på dine forsikringspapirer før du kører. Husk - du får 1 års gratis Toyota vejhjælp i 48 europæiske lande, når du får din Toyota serviceret på et Bil & Co værksted.