Toyota Yaris Cross kåret som verdens bedste bybil

102 motorjournalister fra 33 forskellige lande kårer Yaris Cross til Verdens Bedste Bybil 2022. 

Toyotas højbenede og kompakte SUV, Yaris Cross har netop modtaget en fornem titel ved dette års World Car Awards og kan nu bryste sig med titlen som Verdens Bedste Bybil 2022. Prisen bliver uddelt af 102 motorjournalister fra hele 33 forskellige lande over hele verden. En kåring som sætter en tyk streg under de køremæssige, designmæssige og praktiske udmærkelser som Yaris Cross repræsenterer. 

Toyota Yaris Cross kåret som verdens bedste bybil

Det er kun et år siden at Toyota Yaris blev kåret som Årets Bil i Europa 2021, og nu er det Yaris Cross der løber med en flot titel. Det er 18. år i træk at Verdens Bedste Bybils prisen bliver overrakt. 

Selvom de 2 søskende modeller i Yaris-familien deler mange ligheder, som f.eks. platform og at de begge bliver bygget på Toyota-fabrikken i Valenciennes i det nordlige Frankring, adskiller de sig alligevel på en række punkter. Yaris Cross er på mange måder større en hatchback versionen. Den er hele 24 cm længere, 9 cm højere og 2 cm bredere end Yaris. Men ikke nok med at passagerene har fået mere plads, så er bagerummet også blevet udvidet med hele 111 litere mere, til 397 liter. 

Unik mulighed for firehjulstræk i klassen

Ud over rummeligheden, har Yaris Cross også andre kort oppe i ærmet. Bilen fås nemlig med intelligent firehjulstræk, der er mindst ligeså brugbart i byen som i terrænet. Den sørger nemlig for at bilen, hele tiden har optimalt vejgræb, uanset om vejen er ujævn eller decideret glat.

"Vi er beærede over at blive tildelt World Urban Car 2022. Vores fundament har altid været at lave gode kompakte biler, og denne filosofi guidede os til at udvikle Yaris Cross som en kompakt bil med et rummeligt bagagerum samt tilstrækkelig kraft og god brændstofsøkonomi. Vi vil fremadrettet bruge prisen som motivation i udviklingen af højkvalitetsbiler, der kan opfylde vores kunders behov og hjælpe med at reducere CO2-udledningen," siger chefingeniør Takatomo Suzuki hos Toyota Compact Car Company, der er Toyotas afdeling for kompakte biler.

Designet til det Europæiske marked

Den alsidige Yaris Cross er udviklet for at imødekomme de europæiske kunders behov og hurtigt voksende efterspørgsel efter kompakte mini SUV'er. Danskerne har også taget rigtig godt imod Yaris Cross, som blev introduceret for blot et halvt år siden og allerede nu blander sig med de mest populære bilmodeller i Danmark. 

Der er mange årsager til hvorfor at mange danskere er faldet for Yaris Cross, blandt andet bilens praktiske udformning i en ellers kompakt indpakning og det modulære bagagerum der giver der bedre muligheder for at medbringe ting i mere udfordrende størrelser, som f.eks. en golftaske/golfbag. 

Fjerde generation Toyota Hybridteknologi og Toyota Safety Sense

Udover bilens praktiske egenskaber, er Yaris Cross også udstyret med Toyotas hybridteknologi og høje sikkerheds niveau som standard. Dette i kombination med Toyotas autentiske SUV-egenskaber, der strækker sig helt tilbage til den første Toyota RAV4, som blev introduceret for mere end 25 år siden, lægger fundamentet til Yaris Cross' succes.

Har du lyst til at læse mere? 

Hvis du har lyst til at læse mere om den prisbelønnede Yaris Cross på vores modelside, ved at følge nedenstående link. Har du lyst til at læse den nationale pressemeddelelse vedrørende kåringen, så kan du benytte det andet nedenstående link.

 

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.