To Toyotaer nomineret til Årets Bil i Danmark 2023

Pressemeddelelse

Toyotas første dedikerede elbil, Toyota bZ4X, og den populære mikro-crossover, Toyota Aygo X, er nogle af de bedste, nye biler i Danmark – en af dem måske endda den bedste. Sådan lyder konklusionen fra de 20 danske motorjournalister, der netop har stemt både bZ4X og Aygo X i finalen ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2023. Dermed er kandidatfeltet barberet ned fra oprindeligt 19 til kun syv. Vinderen kåres 30. november.

Når Årets Bil i Danmark 2023 skal kåres i slutningen af november har Toyota hele to modeller med blandt de syv finalister i kampen om den prestigefyldte titel. Der er tale om Toyotas første dedikerede elbil, Toyota bZ4X, samt mikro-crossoveren Toyota Aygo X.

I alt 20 motorjournalister fra forskellige danske medier, blogs og YouTube-kanaler har efter et par dages testarbejde på vejene omkring FDM Jyllandsringen ved Silkeborg udvalgt i alt syv blandt oprindelig 19 kandidater til den store finale. Og to af valgene faldt altså på Toyota-modellerne bZ4X og Aygo X.

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Toyota bZ4X, er bl.a. bilens gode køreegenskaber udtrykt gennem et lavt tyngdepunkt, en fast affjedring og en præcis styring. Derudover fremhæver flere motorjournalister også både rummeligheden og den elektriske drivlinje med enten 204 hestekræfter i den forhjulstrukne udgave og 218 hestekræfter i den firehjulstrukne udgave.

Netop det avancerede firehjulstræk og prædikatet som en sand bjergged i terrænet understreger bilens alsidighed.

Batterigaranti skiller sig ud
Det er blandt motorjournalisterne også blevet positivt bemærket, at et udvidet serviceprogram garanterer, at batteriet i bZ4X fortsat vil have 70 procent af den oprindelige kapacitet efter 10 år eller hele 1 million kørte kilometer.

Aygo X får også flere rosende ord med på vejen. Her er bilens rappe design, høje sikkerhed i alle udgaver og ikke mindst den attraktive pris fra 129.990 kr. nogle af de faktorer, der medvirkede til at sikre den en finaleplads ved Årets Bil i Danmark 2023.

”Vi er selvsagt meget glade og taknemlige over, at de danske motorjournalister har stemt hele to af vores nye modeller i finalen til Årets Bil i Danmark 2023. Det er historisk. At der er tale om både en ren elbil og en ren benzinbil siger noget om, at selv om vi i fremtiden vil se en voksende andel nulemissionsbiler på vejene, vil der i en rum tid fortsat også være behov for andre teknologier, som både økonomisk og praktisk kan opfylde danskernes behov for mobilitet,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Taget danskerne med storm
Begge finalister fra Toyota har taget danskerne med storm. Selv om de første kunder i Danmark først modtager deres nye bZ4X på den anden side af nytår, har et firecifret antal danskere allerede bestilt den nye elbil fra Toyota. Flere af dem har ikke engang haft mulighed for at prøvekøre bilen endnu.

Samme popularitet nyder Aygo X, der blev introduceret i Danmark i maj. Allerede måneden efter i juni og igen i juli markerede den sig som den mest populære bilmodel af alle i Danmark – og trods kun et halvt års tid på markedet i Danmark blander Aygo X sig blandt de mest populære biler set på hele året 2022. Dermed har Aygo X lynhurtigt overtaget popularitetsførertrøjen fra sin forgænger Aygo.

De øvrige nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2023 er udover Toyota bZ4X og Toyota Aygo X, BMW i4, MG4, Nissan Ariya, Renault Megane E-Tech og VW ID. Buzz. Dermed er seks ud af de syv finalister elbiler, mens den eneste ikke-elbil er Aygo X fra Toyota.

Den 20 personer store jury har nu halvanden måned til at afgøre, hvem af de syv finalister, der skal løbe med den endelige titel som Årets Bil i Danmak 2023. Vinderen offentliggøres 30. november.

Toyota har tidligere vundet Årets Bil i Europa tre gange, hvilket skete med titlen Årets Bil i Europa 2000 med første generation af Toyota Yaris, Årets Bil i Europa 2005 med hybridbilen Toyota Prius og senest Årets Bil i Europa 2021 med den nyeste generation af Toyota Yaris. Toyota har endnu en titel som Årets Bil i Danmark til gode.